Obituary – Brandusa C. Dragu


Brandusa C. Dragu, s-a nascut la 13 Sept.1928 in loc. Bolvasnita jud. Caras severin, fiind, unul din cei cinci copii ai lui Petru si Floarea Cocirteu; Petru, Ana, Simion, Brandusa si Ioan.

A avut privilegiul sa se nasca intr-o familie crestina. Tatal, ei Petru Cocirteu, a fost un credincios orthodox iar mama ei Floarea Cociretu a fost o credincioasa baptista. Fiindca parintii ei, Petru si Floarea Cocirteu , au decis ca in perioada anilor 1923-1926, Biserica Crestina Baptista din Bolvasnita sa foloseasca una din casele lor ca local de inchinaciune, pana s-a terminat constructia Bisericii Crestine Baptiste din Bolvasnita, ea inca de mica a avut prilejul sa cunoasca Sfiintele Scripturi, si sa fie parte activa a tineretului biserici din localitate in perioada copilariei sale.

Urmeaza Scoala Primara, apoi Scoala Generala in satul ei natal. In timpul copilariei sale, a avut alaturi de ea parintii, fratii sai, Petru si Simion ca baieti, si pe Ana, sora ei cat si pe Semenica Cocirteu, ca verisoara primara care a crescut impreuna cu ei, intrucat tatal ei Simion Cocirteu a murit, fiind bolnav din Primul Razboi Mondial.
La data de 1 Iunie 1935, Parintii ei, Petru si Floarea sunt binecuvantati cu inca un baiat pe nume Ioan Cocarteu, care a fost bucuria familie si in special febletea Brandusei care l-a ingrijit cu mult drag si daruire pana a crescut alaturi de ceilalti frati mai mari.

Brandusa Cocirteu, impreuna cu sora ei Ana si verisoara lor Semenica, erau mareu impreuna in toate activitatile zilnice acasa, la scoala cat si la biserica, unde dumineca cantau in corul biserici si recitau poezii in cadrul programului tineretului.

In luna august 1945 , Brandusa C. Dragu, isi preda viata in mana Domnului, si apoi a primit Botezul Nou Testamentar, care a avut loc la Raul Bolvasnita, fiind botezata de Fratele Radula Pavel, din Borlova, care a fost pastorul Bisericii Baptiste din Bolvasnita la vremea aceea.

Ca orice tanara, talentata, a activat cu zel si ravna in cadrul bisericii locale, atat in cor cat si a recita poezii, in grupele de tineret in misiune la satele din jur.
In anul 1954, se casatoreste cu Solomon Dragu, un tanar, din cadrul Bisericii Baptiste Bolvasnita, cu care-si va intocmi familia pentru restul vietii sale.

Ca si familie, Solomon si Brandusa Dragu, au fost de mare ajutor si support pentru intreaga lor familie; pentru parinti, Pavel si Floarea Dragu, si-n mod special, pentru surorile lor mai mici; Maria, Floarea si Ilinca, pana cand si ele si-au intocmit familiile lor. Domnul, binecuvanta familia lor cu doi copii: Paraschiva si Pavel, care le- au fost de mare ajutor, pentru restul vietii lor.

Brandusa Dragu, ca si mama s-a ocupat de cresterea copiilor, si lucrurile casei iar Solomon Dragu, ca si cap al familie, a lucrat la inceput ca lacatus mechanic la Resita, apoi, dupa anii 1966, la Uzina Constructoare de Masini Caransebes, facand naveta zilnic, cu Autobusul muncitoresc, fapt care i-a dat posibilitatea sa locuiasca acasa, sa fie activ dumineca si peste saptamana in cadrul bisericii locale din Bolvasnita, unde si-au crescut cei doi copii in frica si temere de Domnul.

Cei doi copii, Paraschiva si Pavel Dragu, la randul lor au crescut ca si copii credinciosi in Biserica Crestina Baptista din Bolvasnita ,unde dupa terminarea scolilor s-au casatorit si la randul lor fiecare si-a intocmit familia lui.

Paraschiva Dragu se casatoreste cu Petru Olariu din Valisoara si-n preuna au doi copii: Ovidiu si Petru, si ca familie, au slujit pe Domnul in biserica din Valisoara jud. Caras-Severin. Pavel Dragu se casatoreste cu Mariana Tantu, din Caransebes si Domnul ii binecuvanta cu patru copii: Paul, Claudiu, Silviu si Dani.

Dupa anii 85”, Cei doi copii Paraschiva Olaru si Pavel Dragu, cu familile lor emigreaza in USA. Astfel ca Paraschiva cu familia ei in anul 1985 ajunge in Atlanta GA. iar mai tarziu in anul 1988 ajunge si Pavel Dragu cu familia tot in Atlanta GA.

Dupa plecarea Copiilor in America, ramanand singuri, Brandusa Dragu impreuna cu sotul ei Solomon Dragu, se hotarasc sa emigreze si ei la copiii lor in America. In anul 1991 ajung in Atlanta GA. unde vor locuii, pentru restul vietii lor.

Brandusa Dragu, cu sotul ei Solomon Dragu, acum sunt aproape de copiii si nepotii lor, unde se bucura cu toti impreuna. Ajunsi cu totii in America, Domnul Binecuvanteaza familia lui Pavel si Mariana Dragu, cu alti trei copii: Alex , Alin si Kristine spre bucuria familiei si a bunicilor, Brandusa si Solomon, care le-a fost de mare ajutor in cresterea copiilor.

Brandusa Dragu cu sotul, ajunsi in Atlanta GA. devin membrii Bisericii First Romanian Baptist Church din Atlanta GA. pastorita de Pastorii Dr. Teofil Cocian, si Dr. Cristian Cocian, fiind alaturi de familie si fratietatea bisericii, care i-au inconjurat cu dragoste.

In ultima parioada a vietii sale, Brandusa Dragu a avut parte si de suferinta, starea sanatatii ei sa inrautatit tot mai mult, dar ea a ramas credinciosa Domnului pana la capat. In dimineata zilei de 29 Martie 2020, a plecat la cele vesnice , dupa cuvantul care zice: “Ferice de mortii care mor in Domnul”.